Αρχική Σελίδα Επικοινωνία Τοποθεσία

    Στο Αγαλήνη στην νήσο  Σκύρο, σ’ ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, όπου οι λυγαριές, οι κουμαριές, τα αρωματικά βότανα (θυμάρι, ρίγανη, αγριομέντα) στολίζουν το πευκόδασος, τους ελαιώνες και τα οπορωφόρα δέντρα, δημιουργήσαμε έναν χώρο φαγητού, ένα Μεζεδοπωλείο αυθεντικά παραδοσιακό, με προσήλωση στην τοπική αρχιτεκτονική και στην γευστική παραδοσιακή μας κληρονομιά, το Σκυριανό Αρχονταρίκι.
    Η πίστη μας σε διαχρονικές αξίες και αρχές, όπως η φιλοξενία, η ειλικρίνεια, η ευγένεια αλλά και η νοσταλγία μας σε έννοιες που ξεθωριάζουν, όπως η Ελληνική Λαϊκή Παράδοση, η ανθρώπινη επικοινωνία, η ομορφιά στην απλότητα, η αυθεντικότητα στη διασκέδαση, οι παραδοσιακές γεύσεις, προσδίδουν στο Αρχονταρίκι μία ιδιαίτερη ταυτότητα  και ύφος.
    Σχεδιάσαμε με την πεποίθηση ότι δεν χρειάζεται να έχει κανείς τίτλο οινογνώστη για να χαρεί ένα αγνό Ελληνικό κρασί ως γνήσιος Έλληνες ή γευσιγνώστη για να απολαύσει αυθεντικούς παραδοσιακούς μεζέδες ή  μουσικολόγου για να αντιληφθεί τον πλούτο της παραδοσιακής μας μουσικής, η οποία διακριτικά συνοδεύει την γευστική μας περιπλάνηση.

    Υιοθετήσαμε τις αρχές του αγροτουρισμού, συμβάλλοντας έτσι στην γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα και την παραδοσιακή κουζίνα, τα πολιτισμικά στοιχεία και τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του χώρου, συνδυάζοντάς τα με την λιτή πολυτέλεια, την διασκέδαση, την επικοινωνία, την επιστροφή στη φύση.
    Επιλέξαμε για τα φαγητά και τους μεζέδες, επώνυμα προϊόντα, ποιοτικά, υγιεινά, πιστοποιημένα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης(Π.Ο.Π), με τα διακριτικά  χαρακτηριστικά της ελληνικής παράδοσης. Οι πρώτες ύλες προέρχονται τόσο από τη Σκύρο όσο και από άλλες γωνιές της χώρας, στα πλαίσια αναζήτησης, εύρεσης, αυστηρής επιλογής και υιοθέτησης ευρύτερων παραδοσιακών υλικών και συνταγών,  ώστε να διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα του αποτελέσματος.
    Οι δημιουργίες μας στηρίζονται στο ελαιόλαδο, τον άρτο και τον οίνο, στοιχεία που αποτελούν τη βάση της μεσογειακής μας διατροφής, που δένουν όμως αρμονικά με τα υπόλοιπα καλούδια της ελληνικής υπαίθρου. Η κουζίνα μας, σ’ ένα μεγάλο μέρος της επιμένει Κρητικά. Γευθείτε το εξαιρετικό Σκυριανό κασέρι και την λαδόπιτα με ξυνοτύρι, Κρητικές αυθεντικές γεύσεις, όπως τηγανικά καλτσούνια με μέλι, κρεατόπιτες, Σφακιανές πίτες, στάκα και κριθοκούλουρα, καθώς επίσης Πολίτικο κεμπάπ, Εβρίτικα λουκάνικα, και Μακεδονικούς τσιπουρομεζέδες.
    Απ’ το τραπέζι μας δεν λείπει το κρασί, η τσικουδιά, το τσίπουρο, το ούζο και η μπύρα. Το κρασί που διαθέτουμε είναι Κρητικός Χανιώτικος παραδοσιακός οίνος, αλλά και αυθεντικός οίνος Μεσογείων, τον οποίο παράγουμε οι ίδιοι, λευκός, ροζέ και κόκκινος χύμα ή εμφιαλωμένος.

    Σας προτείνουμε να ολοκληρώσετε “ γλυκά…” την βραδιά σας με πιάτα που σαν βάση έχουν το Σκυριανό θυμαρίσιο μέλι , το γιαούρτι, την σοκολάτα και το παγωτό.
    Αναλαμβάνουμε με ιδιαίτερη φροντίδα και υπευθυνότητα, την άψογη και ολοκληρωμένη επιμέλεια και  οργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων, όπως συνεστιάσεις, δεξιώσεις, φιλικές συναντήσεις, επαγγελματικά δείπνα, παιδικά γεύματα. Εγγύηση της επιτυχίας αποτελούν τα αγνά Πιστοιημένα Προϊόντα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης(Π.Ο.Π.), η ποικιλία των εδεσμάτων μας και ο επαγγελματισμός που μας διέπει.
    Ο χώρος μας διαθέτει ασφαλή παιδική χαρά για την δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων, αλλά και άνετο πάρκινγκ.
    Λειτουργούμε από 16:30 καθημερινά από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου.
    Ευελπιστούμε ότι θα βρούμε αρκετούς φίλους και συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε απλό, νόστιμο, παραδοσιακό, υγιεινό και φτηνό φαγητό, χωρίς να κάνουμε όμως έκπτωση στην ποιότητα. Η σχέση ποιότητας και τιμής θεωρούμε ότι είναι εξαιρετική, καθώς για ένα δείπνο δύο ατόμων συμπεριλαμβανομένης σαλάτας, ορεκτικού, κυρίως πιάτου, κρασιού και γλυκού, απαιτείται ποσό που δεν υπερβαίνει τα τριάντα πέντε Ευρώ.

Το Σκυριανό Αρχονταρίκι, έρχεται να ενισχύσει την προσπάθειά μας για παροχή ξεχωριστών στιγμών διακοπών και χαλάρωσης, καθώς το Κτήμα Λιώνας, το συγκρότημα ενοικιαζομένων διαμερισμάτων μας, σε μια καταπράσινη έκταση έξι στρεμμάτων, επιβεβαίωσε τη φιλοσοφία μας και εξελίχθηκε σε μια επιτυχημένη, από πενταετίας, πρόταση διαμονής στη Σκύρο, απόρροια ενός ειλικρινούς βιωματικού αισθήματος πατροπαράδοτης φιλοξενίας.